Percheziții la COSR și la firma care a livrat echipamentele sportivilor de la Rio

Sunt percheziții ale polițiștilor la sediul Comiteteului Olimpic și Sportiv Român după ce la sportivii care ne reprezintă la Jocurile Olimpice de la Rio ar fi ajuns echipamente contrafăcute.

Oamenii legii ridică mai multe documente atât de la sediul COSR, cât și de la o firmă din Capitală, care a livrat echipamentele sportivilor.

 

Mulți dintre sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Rio au remarcat că echipamentul pe care îl poartă nu este de calitate.

Tricourile și treningurile pe care le folosesc în special la antrenamente par mai degrabă contrafăcute.

Gazeta Sporturilor a publicat recent fotografia unui sportiv care avea piciorul murdar de vopseaua albastră ieșită din trening. În alte cazuri, s-au deteriorat inscripțiile de pe echipament, iar literele care alcătuiau cuvântul România s-au desprins de pe tricouri. În alte situații, cusăturile s-au desprins, iar sportivii și-au cusut singuri echipamentul.

echipament sportivi rio

Potrivit Gazetei Sporturilor, echipamentele sportive poartă sigla firmei italiene Kappa, dar pe etichetă apare numele unei alet companii de haine: Sol’s Europe din Franța. În plus, etichetele albe, prinse pe cusătura laterală a tricourilor, unde sunt trecute compoziția materialului, firma și țara producătoare sunt parțial tăiate.

Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Organizate au început verificările și au mers să ridice documente de la COSR, dar și de la o firmă din București, suspectată de comerț cu articole sportive contrafăcute.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS