Confidenţialitate

Percheziții la Aeroportul Otopeni. Acțiunea procurorilor DNA ar viza contractele de închiriere a spațiilor comerciale

Contractele de închiriere a spațiilor comerciale de la Aeroportul Otopeni au intrat în vizorul procurorilor DNA. Aceștia fac mai multe percheziții, astăzi, la aeroporul Henri Coandă. Sunt vizați administratorii unor magazine și restaurante de la aeroport, dar și intermediari care ar fi făcut trafic de influență pentru prelungirea contractelor.

Mai multe persoane au fost conduse la audieri în urma perchezițiilor desfășurate marți dimineață la aeroportul Otopeni.

Procurorii DNA au adunat probe care arată acte de corupție în legătură cu contractele încheiate de Compania Națională Aeroporturi București, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu firmele ce gestionează spațiile comerciale din aeroport.

Surse judiciare citate de G4Media susțin că sunt vizați administratorii une firme ce operează magazine duty free și cei ai unei companii care deține spații HoReCa la aeroport, precum și intermediari care ar fi făcut trafic de influență pentru prelungirea contractelor de închiriere.

Una dintre aceste firme, scriu jurnaliștii G4Media, l-ar avea printre acționari pe Cătălin Lăscuț, fiul fostului șef al Direcției de Supraveghere și Control din Direcția Generală a Vămilor.

Firma a fost recent în centrul unui scandal, după ce a deschis la aeroportul Henri Coandă un casino.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Brașov: Doi polițiști de la Serviciul Permise, dintre care unul premiat de Bode cu „Diploma de integritate”, arestați pentru corupție