Confidenţialitate

Brașov: Doi polițiști de la Serviciul Permise, dintre care unul premiat de Bode cu „Diploma de integritate”, arestați pentru corupție

S-au facut primele arestari în dosarul polițiștilor corupți de la Brașov. Doi politiști și alte 2 persoane au ajuns în arest pentru 30 de zile, iar audierile continuă în dosar.

Polițistul din Râșnov și un altul, de la Serviciul de Permise Brașov au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Măsura a fost dispusă și pentru alte 2 persoane, inculpate în același dosar.

Conform prim-procurorului Adrian Radu, polițiștii de la Serviciul Permise aveau un complice care „făcea reclamă” sistemului de vânzare de carnete de conducere și care colecta banii de la cei dispuși să ofere mită.

Anchetatorii au descoperit că polițiștii luau 5.000 de lei pentru fiecare permis auto acordat ilegal.

Pe lângă bani, polițiștii mai pretindeau și produse alimentare și alte favoruri, precum acces la persoane influente sau tratamente SPA în hoteluri din Poiana Brașov.

Candidații care picau traseul erau programați pentru pentru reexaminare în zile de sâmbătă, pentru a li se acorda permisul, chiar dacă nu meritau.

Programările nu respectau nici termenul necesar de două luni între două examinări.

Unul dintre candidații trecuți de examenul aranjat a fost implicat într-un accident grav la numai 10 zile de la obținerea permisului de conducere.

Surprinzător, polițistul din Râșnov arestat preventiv în acest dosar a fost premiat în urmă cu doi ani de ministrul de Interne, Lucian Bode, cu „Diploma de integritate”, tocmai pentru că ar fi refuzat mită.

Citește și: Patrimoniul României din afara granițelor. Cosmin Savu, ProTV: Casa lui Iorga din Albania a ajuns hotel de 4 stele / Datoriile țărilor africane, vândute | VIDEO