Perchezitii intr-un dosar privind delapidarea SIF Banat Crisana si SIF Muntenia

25 de persoane sunt suspectate de procurorii DIICOT că s-ar fi implicat în operațiuni de manipulare a pieței de capital.

Percheziții de amploare în această dimineață în București, Ilfov și Arad, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului SIF Banat Crișana și SIF Muntenia.

25 de persoane sunt suspectate de procurorii DIICOT că s-ar fi implicat în operațiuni de manipulare a pieței de capital.

Totodată, membrii grupării sunt acuzați și de spălare de bani.

Procurorii DIICOT spun că suspecții ar fi constituit, în ultimii doi ani, un grup infracțional pentru a obține bani din patrimoniul SIF Banat Crisana SA şi SIF Muntenia SA Bucuresti, prin delapidarea acestora.

Fondurile obținute erau transferate ulterior prin intermendiul mai multor societăți off-shore. Potrivit anchetatorilor, din rețea fac parte și avocați.

Mai mult, există suspiciuni că membrii grupării s-ar fi implicat şi în operaţiuni de manipulare a pieţei de capital, prin realizarea mai multor tranzacţii în 2013 în cadrul Bursei de Valori Bucureşti.

Mecanismele bursiere au fost grav afectate, întrucât operaţiunile au vizat majorarea artificială a preţului acţiunilor SIF BANAT – CRIŞANA până la un nivel semnificativ mai mare decât cel de pe piaţa principală.

După tranzacții, preţul acţiunilor revenea la valorile inițiale.

25 de persoane vor fi aduse la audieri.