Confidenţialitate

Percheziții într-un dosar ce vizează achiziţia de măşti medicale în perioada stării de urgenţă

Polițiștii fac mai multe percheziţii domiciliare, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în Ilfov, într-o anchetă ce vizează achiziţia de măşti medicale în perioada stării de urgenţă.

O persoană suspectă în acest caz urmează să fie dusă la audieri.

”Se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în declaraţii, toate în legătură cu achiziţionarea de către o companie naţională de măşti medicale în perioada stării de urgenţă”, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române.

”Persoana în cauză va fidusă la sediul unităţii de poliţie, în vederea aducerii la cunoştinţă a faptelor pentru care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi audierii acesteia, pentru clarificarea situaţiei de fapt”, adaugă IGPR.

La acţiune, participă poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, sprijiniţi de luptătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică.