Confidenţialitate

Percheziții în trei județe din sudul României pornite de la suspiciunea defrișării ilegale a pădurilor. Acțiunea este desfășurată după o anchetă Recorder | AUDIO

14 percheziții au avut loc în Teleorman, Dâmbovița și Argeș, pornindu-se de la suspiciunea că mai multe persoane ar fi complotat la tăierea de arbori din fondul forestier național. Totul se întâmplă după o anchetă realizată de jurnaliștii Recorder pe această temă. Perchezițiile au avut loc luni dimineața și au vizat rezolvarea unui dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Patru persoane sunt bănuite de comiterea, în formă continuată, a infracţiunilor de folosire a dispozitivelor speciale de marcat, fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice, complicitate la tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, fals intelectual şi uz de fals.

Practic, persoanele bănuite ar fi marcat pentru tăiere arbori sănătoși, conducând astfel la defrișarea ilegală a pădurilor din mai multe județe din sudul României.

Patru persoane din Teleorman, Dâmbovița și Argeș au fost reținute pentru 24 de ore. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, înscrisuri, telefoane mobile și suporturi de stocare a datelor informatice.

Persoanele bănuite urmează a fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, cu propunere de dispunere a unor măsuri preventive.

Autor: Carmen Dumitrescu

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: Fosta șefă a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-jiu, condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înșelăciune | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.