Confidenţialitate

Fosta șefă a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-jiu, condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înșelăciune | AUDIO

Fosta șefă a secției de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înșelăciune. În calitate de medic oncolog, a folosit datele de identitate ale bolnavilor de cancer pentru a deconta servicii medicale de la Casa de Sănătate și pe firma soțului său. Și el a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea nu este definitivă.

Mariana Găvănescu a fost condamnata de magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu pentru că ar fi ajutat firma soțului său să încaseze de la Casa de Asigurări de Sănătate Gorj suma de 200.000 de lei, pentru perioada 2008-2016.

Serviciile medicale erau neefectuate, firma folosind datele pacienților de la medicul oncolog care era și șef al secției din cadrul Spitalului Județean de Urgentă Târgu-Jiu.
Mai mult, în această calitate, medicul făcea recomandări de îngrijire la domiciliu, fără ca pacienții să știe asta.

Procurorii susțin că firma ar fi intrat în posesia documentelor direct de la medic, deși actele trebuiau înmânate doar pacienților pentru ca ulteriori să opteze pentru un astfel de serviciu. În total, au fost falsificate 196 de fișe medicale pe care instanța le-a desființat acum prin sentință judecătorească.

Decizia magistraților nu este definitivă, iar pentru recuperarea prejudiciului, a fost emis sechestru pe bunurile celor doi soți.

Autor: Gabriela Mladin

Sursa Foto: Pixabay

Citește și: București: Mandate de arestare pentru fals în acte într-un dosar privind vaccinarea anticovid

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.