Percheziții în România după o crimă comisă în Irlanda. Suspectul cerea taxă de protecție

Procurorii DIICOT au descins în Neamţ, Vaslui şi Dâmboviţa, la o grupare suspectată că a ucis un bărbat în Irlanda şi a rănit alte două persoane de la care s-ar fi vrut obținerea a 7000 de euro taxa de protectie.

În prezent, liderul grupării este arestat la domiciliu pe teritoriul Irlandei de Nord pentru că a pus substanțe explozive la mai multe bancomate. În România vor fi audiate cinci persoane.

Crima anchetată a avut loc în 2014.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că ,la data de 10.04.2014, în jurul orei 01.45 – 02.00, la ordinul liderului grupării, membrii acesteia au acţionat în mod concertat pentru uciderea unui bărbat care ar fi încercat să-şi impună autoritatea în zona de acţiune a grupării infracţionale, pe teritoriul Irlandei. De asemenea, la aceeaşi dată, suspecţii au exercitat acte de violenţă (cu răngi şi cuţite) asupra a două persoane vătămate, lovindu-le pe acestea în zone vitale (în zona capului)”, anunţă DIICOT.

Membrii grupării, înarmaţi cu arme albe, au spart ușa locuinței, au atacat persoanele din casă și au furat aparatura electronică.

Deşi victima a încercat să se salveze sărind de la balconul apartamentului situat la etajul întâi al clădirii, membrii grupării au continuat urmărirea acesteia şi aplicarea în continuare a mai multor lovituri, în special la nivelul capului, ce au condus ulterior la decesul său”, explică procurorii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS