Confidenţialitate

Percheziții în Republica Moldova și Ucraina, în legătură cu o organizație criminală ce ar fi organizat asasinate la comandă, răpiri și jafuri

Percheziții de amploare în Republica Moldova și Ucraina, în cadrul unui dosar privind activitatea unei grupări de crimă organizată cu activitate în Ucraina. Polițiștii au făcut peste 40 de percheziții. Asasinate la comandă, trafic de droguri dar și de armament sunt câteva dintre acuzații.

Potrivit Poliției din Moldova, perchezițiile s-au făcut simultan, în cele două țări, respectiv în Cahul și Chișinău, precum și în mai multe localități din regiunea Odesa.

Organizația criminal urmărită ar avea legături și în regiunea separatist Transnistria, dar liderul organizației ar fi în Ucraina.

Acesta este acuzat că ar fi implicat, printre altele, în organizarea unor crime la comandă, șantaj, vânzări de droguri, contrabandă cu arme și muniții, jafuri, torturarea și răpirea unor oameni de afaceri.

Ca urmare a perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe, printre care și arme deținute ilegal.

Foto: Shutterstock

Citește și: Republica Moldova va primi un ajutor financiar de peste 100 de milioane de euro de la Platforma de Sprijin a țării vecine, ce reunește 45 de state