Perchezitii in dosarul ‘Gala Bute’

Anchetatorii au descins în această dimineață la locuința lui Rudel Obreja, fostul președinte Federației Române de Box.

Dosarul ‘Gala Bute’ revine în atenția procurorilor DNA.

Anchetatorii au descins în această dimineață la locuința lui Rudel Obreja, fostul președinte Federației Române de Box, dar și la alte 17 adrese din București și alte 4 județe.

Procurorii vorbesc despre fapte de corupție în cadrul unor proceduri de achiziție, prin programe finanțate din fonduri publice și europene.

În ancheta DNA privind ‘Gala Bute’ este vizat pe lângă Rudel Obreja și primarul din orașul hunedoarean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Casa acestuia este de asemenea percheziționată de anchetatori.

Cazul se află de mai mulți ani în atenția procurorilor DNA. E vorba de modul în care a fost finanțată și organizată Gala Bute în 2011 la București. Evenimentul, finanțat și cu fonduri europene, a fost organizat de Ministerul Turismului și Dezvoltării în fruntea caruia se afla Elena Udrea.

Anchetatorii susțin că o parte din fondurile comunitare, de aproximativ 1 milion de euro, ar fi fost direcționați de Rudel Obreja, președintele Federației de Box la acea vreme, către anumite firme. O mare parte din bani ar fi ajuns în final la Obreja.

Toate ilegalitățile ar fi fost comise cu ajutorul unor funcționari ai Ministerelor Dezvoltării și Economiei. Implicat ar fi fost inclusiv ministrul Economiei de la acea vreme, Ion Ariton.

Rudel Obreja și alți inculpați au fost trimiși în judecată în acest caz în 2013.