Confidenţialitate

Percheziții în București și mai multe județe, într-un dosar ce vizează măști de protecție contrafăcute

Sunt percheziții la București, Timisoara și în alte 3 județe din țară, într-un dosar ce vizează măști de protecție contrafăcute. Ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au descins, luni dimineață, la 10 adrese, locuințe private și sedii de firmă.

Șase persoane vor fi duse la audieri la București, fiind cercetate într-un dosar de înșelăciune și punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată.

În Timiș, polițiștii au descins la 4 adrese din Timișoara și comunele periurbane Giroc și Dumbrăvița. Mai multe persoane și documente au fost ridicate de anchetatori. Suspecții urmează să fie duși la București pentru a fi audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar se fac cercetări legate de vânzarea către Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unitate sanitară de faza 1 în lupta împotriva Covid-19, a unor măști de protecție FFP3 contrafăcute.

Sesizarea a fost facută în urmă cu câteva luni de conducerea spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Atunci, managerul spitalului, dr Cristian Oancea, spunea că a primit peste 14.500 de măști FFP 3 false, cărora li se desprindeau filtrele de protecție.

Oancea vorbea atunci de o crimă, întrucat cadrele medicale s-ar fi putut infecta cu SARS-CoV-2 purtând acele măști în zona roșie a spitalului. Măștile au fost cumpărate de spital de la trei firme din România, prin atribuire directă cu negociere, cu 50 de lei bucata cu tot cu TVA.

Paguba este de 120.000 de euro. 6 persoane sunt cercetate până acum în acest dosar.