Perchezitii in Bucuresti si in tara intr-o ancheta de frauda prin carduri bancare (AUDIO)

Perchezițiile au avut loc în București, Predeal, Ploieşti şi Constanţa. Acțiunea este coordonată de Serviciul teritorial Brașov al DIICOT, iar prejudiciul se ridică la peste un milion de lei.

Cele 22 de percheziţii au fost demarate în această dimineață pentru destructurarea a două grupări specializate în fraude cu carduri bancare. Perchezițiile se desfășoară în Predeal, Ploiești, Constanța și București.

Potrivit DIICOT, membrii primei grupări luau aparate POS de la bănci și, sub pretextul că ofereau servicii turistice, introduceau date de carduri obținute fraudulos și încasau astfel bani de la instituțiile bancare.

A doua grupare se ocupa de confecționarea aparaturii care era montată pe ATM-uri, destinate copierii de carduri bancare. Și această a doua infracțiune a condus la obținerea de sume în mod nejustificat din diferite conturi.

În cadrul acțiunii DIICOT, doi suspecți din Constanța au fost prinși în timp ce se îndreptau spre aeroportul Otopeni. Despre aceștia, anchetatorii spun că aveau în plan să fugă din țară.

Prejudiciul calculat în acest dosar se ridică la peste un milion de lei.