Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Iaşi

Procurorii anticorupție efectuează marți dimineață percheziții la sediul Consiliului Judetean Iași si la Directia de Drumuri Judetene, se pare că într-un dosar de corupție nou deschis.

Potrivit unor surse, vizați de acțiune ar fi mai multi oficiali.

În acest moment acțiunea este în desfășurare.

Preşedintele CJ, Maricel Popa, spune că anchetatorii verifică contractele de atribuire a lucrărilor de deszăpezire şi de asfaltare a unor drumuri.

Ancheta ar viza modul în care au fost făcute lucrările de asfaltare la drumul judeţean Gropniţa-Movileni, în cazul căruia ar fi fost făcută o plângere a CJ la DNA, în toamna anului trecut. De asemenea, ar fi verificat şi contractul pentru refacerea drumului Iaşi-Ţibăneşti.

Maricel Popa a spus că aceste contracte au fost încheiate de vechea conducere a Direcţiei de Administrare a Drumurilor Judeţene, al cărei director, Daniel Minciună, a decedat în urmă cu două luni.

Şeful Consiliului Judeţean Iaşi a mai susţinut că anchetatorii au cerut şi documente legate de atribuirea lucrărilor de deszăpezire pentru perioada 2016-2017.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași anunta ca sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații, situate în județele Iași și Suceava, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS