Confidenţialitate

Percheziții DNA la Argeș la mai multe adrese și sedii de instituții publice. Surse: perchezițiile au loc la Consiliul Județean, DGASPC Argeș și primăria Ștefănești

Procurorii DNA fac perchezitii la 21 de adrese din Argeș , într-un dosar de corupție. Vizate ar fi trei instituții publice, sediile unor firme și domiciliile unor persoane fizice. Există suspiciuni de achiziții trucate în valoare de 700.000 de euro.

Ancheta vizează suspiciuni privind fapte de corupție comise în cursul anului, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind cumpărarea de către o instituție publică a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

Potrivit surselor judiciare, instituțiile publice vizate de percheziții ar fi Consiliul Judeţean Argeș, Direcţia de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Argeș şi Primăria orașului Ştefăneşti. DGASPC Argeș ar fi cumpărat cinci case pentru persoane vulnerabile întelegându-se cu dezvoltatorii imobiliari. Valoarea contractului este de aproximativ 700.000 de euro.

”În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române” – se arată în comunicatul DNA.

CJ Argeș este condus de Ion Mînzînă (PSD), iar vicepreședinți sunt Marius Florinel Nicolaescu (PSD) și Adrian Dumitru Bughiu (PSD).

Sursa foto: INQUAM Photos / Octav Ganea