Percheziții DIICOT la un suspect de terorism din Argeș

DIICOT Pitești face trei percheziții în Argeș într-un dosar de terorism. Suspectul “Ibrahim”, cetățean român, este acuzat că a fost în zona unui obiectiv militar românesc pentru a culege informații cu scopul de a fi puse la dispoziția unei „entități salafiste și projihadiste” din alt stat UE.

„În primăvara anului 2015, suspectul s-a deplasat în zonă unui obiectiv militar de pe teritoriul României, observând cu atenție căile și punctele de acces precum și modalitatea în care acesta este îngrădit. Datele și informațiile respective au fost culese de către suspect în scopul transmiterii ori punerii la dispoziția unei entităti teroriste salafiste și pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai cărei adepți au plecat în zona siriano-irkiana pentru a participa la jihad și care a avut legătură cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13.11.2015”, arată un comunicat DIICOT.

În același timp, procurorii DIICOT informează că suspectul zis „Ibrahim”, începând cu luna noiembrie 2016, a utilizat pe o rețea de socializare mai multe conturi personale, prin intermediul cărora a postat și distribuit fotografii cu siglă grupării teroriste DAESH, precum și înregistrări cu atacuri ale DAESH și execuții, prin decapitare și împușcare, cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvarsirea aceluiași gen de fapte că cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul I.P.J. Argeș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS