Confidenţialitate

Percheziții la Galați: S-au confiscat peste 6 kilograme de aur și 52.000 de lei

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice și luptătorii de la Operațiuni Speciale au descins la nouă adrese din Galați,la sediile unor bijuterii și case de amanet, dar și la domiciliile unor suspecți de evaziune fiscală.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și indisponibilizate peste șase kilograme de aur și bijuterii din aur, precum și suma de 52.000 lei, bani ce se presupune că ar proveni din operațiunile ilicite cu metale prețioase.

Potrivit primelor informații din anchetă, Poliția de Investigare a Criminalității Economice are probe că, din 2017 și până în prezent, cele patru firme vizate au derulat operațiuni de prelucrare a aurului și vânzare de bijuterii, precum și activități de amanet, fără a înregistra veniturile obținute în documentele contabile.

Astfel, au produs bugetului de stat un prejudiciu parțial, din ce s-a estimat până acum, la un milion și jumătate de lei. Pentru moment, Poliția a precizat doar că se fac cercetări pentru evaziune fiscală în formă continuată, fără să facă nicio referire la persoane puse sub acuzare.

FOTO/ Poliția Română