Confidenţialitate

Pepeni de Dăbuleni, vânduți cu buletinul

Proveniența legumelor și fructelor românești este exploatată de tot mai mulți comercianți pentru a atrage cumpărătorii, chiar dacă asta înseamnă să pretindă că sunt din anumite zone ale țării sau importă de acolo.

Pentru a-și asigura clienții de onestitatea sa, un vânzător de pepeni de Dăbuleni, celebri pentru gustul lor dulce, a apelat la afișarea pe un banner a Cărții de Identitate, alături de Certificatul de Producător,  doar pentru a demonstra că este chiar din Dăbuleni.

Gestul făcut într-o piață din Petroșani a ajuns viral după ce a fost făcut public pe Instagram și apoi pe platforma Reddit.

Fotografia a fost făcută în luna august, după cum precizează autorul ei în descrierea de pe Instagram.

Lege și pentru pepenii din Dăbuleni

Pentru a nu se crea confuzii printre consumatori, pentru identificarea producătorilor autohtoni și a pepenilor românești se aplică măsura etichetării standard, conform Ordinului ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr.225/2017.

Cel puțin în teorie, la fiecare punct de comercializare a pepenilor românești verzi sau galbeni ar trebui să existe eticheta care cuprinde informații privind denumirea producătorului, localitatea de origine, data recoltării și prețul cu amănuntul.