Confidenţialitate

Mașinile la mâna a doua pot fi verificate în detaliu la RAR înainte de cumpărare. De când?

Românii care vor să-și cumpere o mașină la mâna a doua o pot verifica la Registrul Auto Român înainte de cumpărare. Pot afla starea tehnică, numărul real de kilometri sau dacă seria de șasiu este cea corectă.

Verficările amănunțite ale unei mașini second-hand pot fi făcute începând de luni, după o programare prealabilă, la sediul central al instituției din cartierul bucureștean Grivița.

Prețul variază în funție de verificările pe care clientul alege să le facă. Pentru citirea valorilor reale ale kilometrajului un șofer trebuie să scoată din buzunar 145 de lei. Prețul crește până la aproape 700 de lei dacă optează și pentru informații despre identitatea mașinii, de exemplu dacă seria de caroserie a fost modificată, sau detalii despre starea tehnică a autoturismului.

Serviciul este destinat șoferilor care vor să cumpere o mașină la mâna a doua, care nu de puține ori prezintă probleme ascunse, cum ar fi kilometri falsificați sau chiar defecțiuni grave, spun reprezentanții Registrului Auto Român.

Momentan, serviciul este disponibil doar în București, însă există planuri să fie extins și în alte zone din țară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.