Pentru prima dată, Prințul Charles, vorbește despre preluarea coroanei de la Regina Elisabeta

Pentru prima dată, moștenitorul Coroanei Britanice, Prințul Charles, vorbește despre preluarea coroanei de la mama sa, Regina Elisabeta.

Prințul de Wales a acordat un interviu postului public de televiziune, BBC, care a realizat un amplu documentar cu ocazia împlinirii a 70 de ani de către Charles, miercurea viitoare.

Documentarul va fi difuzat în această seară.

În documentarul realizat de BBC, Prințul Charles vorbește despre cum se va comporta ca Rege al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.

“Știți că am încercat să mă asigur că ce tot ceea ce fac este neutru din punct de vedere politic, dar cred că este vital să ne reamintim că într-o cameră încape un singur rege, nu doi. Așadar, nu poți să acționezi ca rege la fel ca atunci când ești Prințul de Wales sau succesor”, a declarat fiul actualei regine încercând să explice astfel că implicarea sa ferventă în anumite cauze a ridicat semne de întrebare.

În calitate de Prinț, Charles este un înfocat susținător al protecției mediului, conservării și al agriculturii ecologice și nu o dată le-a scris miniștrilor britanici și chiar premierului ceea ce a atras critici publice.

În luna aprilie, cele 53 de state care fac parte din Commonwealth, au decis că Charles să fie următorul rege.

Deocamdată, Casa Regală nu a anunțat data la care Prințul Charles va prelua tronul.

Cu doar câteva ore înainte de difuzarea documentarului despre viața și apropiații Prințului Challes, o parte a presei străine anunță că în film, BBC nu menționează nimic despre prima soție a moștenitorului corianei, Prințesa Diana.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS