Pentru a nu întrerupe tradiţia participărilor la Festivalul George Enescu, maestrul Zubin Mehta a dirijat de pe scaun – FOTO

Luni seara, unul dintre cei mai aclamaţi dirijori ai lumii, Zubin Mehta , în vârstă de 79 de ani, a a ales să dirijeze stând jos, pe un scaun, decât să fie absent de la concertele programate în cadrul Festivalului Internaţional George Enescu 2015. Zubin Mehta a suferit recent o intervenţie chirurgicală la genunchi, în urma căreia medicii i-au impus mai multe restricţii.

Zubin Mehta dirijand de pe scaun la Festivalul George Enescu - Bucuresti -2015

Dirijorul Zubin Mehta nu a vrut să întrerupă tradiţia participării la Festivalul George Enescu, venind aici încă din anul 1964.

Zubin Mehta dirijand de pe scaun la Festivalul George Enescu 2015

Primul concertul susţinut de Zubin Mehta şi Orchestra Filarmonicii din Israel în cadrul Festivalului Enescu 2015 a avut loc în seara de luni, 31 august, la Sala Palatului din Bucureşti.

Publicul l-a aplaudat în picioare pe Zubin Mehta la intrarea pe scena Festivalului George Enescu.

Zubin Mehta la Festivalul George Enescu 2015

Zubin Mehta s-a apropiat de muzică la vârsta de 6-7 ani, când a învaţat de la tatăl său, dirijorul Mehli Mehta, cum să citească o partitură. Dragostea pentru notele muzicale a venit instant. La vârsta de 16 ani, provocat de tatăl său, Zubin Mehta a avut ocazia să conducă o repetiţie a Orchestrei Simfonice din Bombay. La începutul anului 2015, maestrul Zubin Mehta a dirijat probabil cel mai cunoscut eveniment de muzică clasică din lume – Concertul de Anul Nou de la Viena.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români sunt prezenţi în cadrul Festivalului George Enescu 2015, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu. Vor avea loc peste 70 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, timp de 22 de zile.

 

FOTO: Vlad Eftenie / Festivalul Internaţional George Enescu 2015

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS

Articole Similare