Pentru a forța anticipatele, liberalii nu vor vota următoarele două formule de guvern

Destituit pe cale parlamentară alături de întreaga sa echipă executivă, Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că doreşte să se ajungă cât mai repede la „un deznodământ” după adoptarea moţiunii de cenzură.

Potrivit lui, PNL va grăbi cât mai mult procedurile pentru ca, în 60 de zile, să fie respinse două formule de guvern, forțând astfel organizarea de alegeri anticipate.

”În funcţie de cum evoluează lucrurile, noi vrem cât mai rapid să se ajungă la un deznodământ. Acest deznodământ va depinde de propunerile pe care le va face preşedintele României pentru că, la ora actuală, desemnarea propunerii de prim ministru este un atribut constituţional al preşedintelui Klaus Iohannis. În funcţie de deciziile pe care le va lua preşedintele, se poate ajunge la anticipate şi aţi văzut că preşedintele a spus foarte clar că obiectivul domniei sale este acela de a se organiza alegeri anticipate, pentru că Parlamentul de astăzi este în totală contradicţie cu opţiunile politice ale populaţiei. La alegerile europarlamentare, la alegerile prezidenţiale, la referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis s-a văzut foarte clar care sunt obţiunile politice ale românilor care sunt într-o totală contradicţie cu structura actualului parlament”, a spus liderul PNL la Digi 24.

„Ei [PSD – n.r] aveau două variante, ori să accepte alegerea primarilor în două tururi sau să creeze cadrul pentru declanşarea anticipatelor”, a explicat premierul demis.

“Din momentul desemnării unui premier, există un termen de maxim 10 zile în care guvernul trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului, cu lista Guvernului şi cu programul de guvernare, după care sunt audiaţi miniştri în comisii, după care se întruneşte plenul într-un termen rezonbail. Din punctul nostru de vedere, vom grăbi cât mai mult procedurile pentru ca, în perioada de 60 de zile care este prevăzută de Constituţie, să reuşim respingerea a două guverne”, a adăugat Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS