Confidenţialitate

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, internat în spital pentru cancer de prostată. Casa Albă reclamă că informațiile i-au fost comunicate cu întârziere | AUDIO

Şeful Pentagonului a fost spitalizat. Operat pentru cancer de prostată, înaltul oficial a fost tratat și pentru o infecție. Anunțul a venit de la Pentagon după mai multe critici venite inclusiv de la Casa Albă, care au reclamat că, detalii privind starea de sănătate a secretarului Apărării, Lloyd Austin au fost făcute publice cu întârziere.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Secretarul american al apărării este tratat pentru cancer de prostată, au anunţat medicii marţi, citaţi de Departamentul American al Apărării.

Au fost și declarații din partea Pentagonului.

„Secretarul Austin rămâne internat la spitalul militar Walter Reed. Este în stare bună”, a spus într-o declarație de presă Patrick Ryder, secretarul de presă al Pentagonului

„Cancerul său de prostată a fost depistat din timp şi prognosticul său este excelent”, au asigurat medicii, într-un comunicat de presă al Pentagonului.

Înaltul oficial a fost internat pentru o operație pentru cancerul de prostată pe 22 decembrie.

„Și-a revenit fără probleme după operaţie şi s-a întors acasă a doua zi dimineaţă”, au spus medicii.

Pe 1 ianuarie, şeful Pentagonului a fost internat din nou pentru complicaţii în urma operaţiei din decembrie.

„În timpul acestei internări, ministrul Austin nu şi-a pierdut niciodată conştienţa şi nu a fost pus sub anestezie generală”, a mai spus  secretarul de presă al Pentagonului citind din declarația oficială a medicilor

Internarea din 1 ianuarie a fost făcută publică abia pe 5 ianuarie, seara, de către Departamentul Apărării, contrar protocolului.

Informațiile despre starea de sănătate a înaltului oficial au ajuns târziu la Casa Albă

Casa Albă nu a fost informată decât la patru zile după ce Lloyd Austin a fost internat, potrivit presei. Preşedintele Joe Biden are „încredere deplină” în ministrul său, în pofida acestei situaţii, a asigurat purtătorul său de cuvânt.

Mai mulţi republicani, printre care Donald Trump, au cerut demiterea sau demisia lui Lloyd Austin. Unii conservatori au considerat, de asemenea, că situaţia relevă o lipsă de autoritate sau competenţă din partea preşedintelui american.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Decizie istorică în Coreea de Sud: Fără comerț cu carne de câine | AUDIO