Confidenţialitate

Pentagon: Unul dintre liderii de top ai grupării teroriste „Statul Islamic”, ucis într-un atac aerian cu dronă

Unul dintre liderii importanți ai grupării teroriste „Statul Islamic” din Siria a fost ucis într-un atac aerian al armatei americane, potrivit unor oficiali ai Pentagonului, citează Deutsche Welle

Este vorba despre unul dintre cei cinci lideri principali ai grupării teroriste „Statul Islamic”. Acesta a fost ucis într-un atac aerian, a anunțat marți armata americană, scrie Reuters.

Într-o declarație, Comandamentul Central al SUA a precizat că Maher al-Agal a fost ucis în atacul cu dronă din nord-vestul Siriei, iar un apropiat al acestuia a fost grav rănit.

„Această operațiune a făcut obiectul unei planificări extinse pentru a se asigura executarea cu succes a acesteia. Nu au existat victime civile”, au transmis oficialii.

Comunicatul transmis de Forțele Comandamentului Central al SUA

„Forțele Comandamentului Central al SUA au efectuat un atac UAS în afara Jindayris, în nord-vestul Siriei, vizând doi oficiali de rang înalt ai ISIS, 12 iulie 2022. Maher al-Agal, unul dintre cei mai importanți cinci lideri ISIS și liderul ISIS în Siria, a fost ucis în urma atacului. Un oficial de rang înalt al ISIS, asociat îndeaproape cu Maher, a fost grav rănit în timpul atacului. Această operațiune a făcut obiectul unei planificări extinse pentru a se asigura executarea cu succes a acesteia. O analiză inițială indică faptul că nu au existat victime civile. Pe lângă faptul că era un lider de rang înalt în cadrul grupării, Al-Agal a fost responsabil pentru urmărirea agresivă a dezvoltării rețelelor ISIS în afara Irakului și Siriei”, transmit Forțele Comandamentului Central al SUA.

Această lovitură reafirmă angajamentul ferm al CENTCOM față de regiune și înfrângerea ISIS”, a declarat colonelul Joe Buccino, purtător de cuvânt al CENTCOM.

„Îndepărtarea acestor lideri ISIS va perturba capacitatea organizației teroriste de a continua să pună la cale și să comită atacuri la nivel global”, a adăugat colonelul Joe Buccino.

„ISIS continuă să reprezinte o amenințare pentru SUA și partenerii din regiune”, a adăugat Buccino. „CENTCOM menține o prezență suficientă și durabilă în regiune și va continua să contracareze amenințările la adresa securității regionale”.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Joe Biden: Liderul ISIS a fost ucis de trupele americane în cursul unui raid de joi