Confidenţialitate

Joe Biden: Liderul ISIS a fost ucis de trupele americane în cursul unui raid de joi

În cursul unui raid al trupelor americane în nord-vestul Siriei, care a avut loc în cursul zilei de joi, liderul ISIS – Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi – a fost ucis, conform unui anunț transmis de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, relatează Associated Press.

„Mulțumită tehnicilor și curajului forțelor armate, l-am doborât pe liderul ISIS”, a transmis Joe Biden într-un comunicat.

Președintele SUA a mai spus că toți americanii implicați în operațiune s-au întors la bază în siguranță.

Forțele speciale americane au efectuat joi dimineață ceea ce Pentagonul a declarat că a fost un raid antiterorist de amploare în nord-vestul Siriei. Primii care au răspuns la fața locului au raportat că 13 persoane au fost ucise, inclusiv șase copii și patru femei.

Locuitorii au declarat că elicopterele au survolat zona și că forțele americane s-au confruntat cu bărbați înarmați timp de mai bine de două ore în jurul unei case cu două etaje înconjurate de măslini. Aceștia au descris focuri de armă și explozii continue care au zguduit satul liniștit Atmeh de lângă granița cu Turcia, o zonă care găzduia tabere pentru persoanele relocate intern din războiul civil din Siria.

Liderul ISIS a murit la începutul operațiunii, în timp ce a explodat o bombă care i-a ucis și familia

Joe Biden a spus într-o declarație că liderul terorist, identificat de ISIS ca Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a fost ucis. Un înalt oficial al administrației a declarat că liderul ISIS a murit la începutul operațiunii, când a explodat o bombă care l-a ucis pe el și pe membrii propriei sale familii, inclusiv femei și copii.

Asaltul efectuat de aproximativ 24 de militari americani, susținuți de elicoptere de luptă, drone Reaper înarmate și avioane de atac, a semănat cu raidul din octombrie 2019 în care Abu Bakr al-Baghdadi, fostul lider al Statului Islamic, a murit când a detonat o vestă cu dinamită în timp ce forțele americane făceau un raid în ascunzătoarea sa nu departe de locul unde a avut loc operațiunea de joi, scrie The New York Times.

Sursa foto: Twitter / President Joe Biden

Citește și: Producătorii de petrol anunță creșterea producției de țiței, pe fondul prețurilor tot mai mari la carburanți | AUDIO

Autor: Carmen Zanfir