Confidenţialitate

Pentagon: Bombardiere B-1B Lancer au zburat, sâmbătă, în largul coastei de est a Coreei de Nord, într-o demonstrație de forță a SUA

Bombardiere B-1B Lancer, escortate de avioane de luptă, au zburat, sâmbătă, în spaţiul internaţional din largul coastei de est a Coreei de Nord, manifestare de forţă despre care Pentagonul spune că arată multitudinea de opţiuni militare pe care preşedintele Donald Trump le are la dispoziţie.

Este cel mai îndepărtat punct din nordul Zonei Demilitarizate în care a ajuns un avion de luptă sau un bombardier american în apropierea coastei Coreei de Nord în secolul 21, ceea ce arată cât de serios tratăm comportamentul nesăbuit al Coreei de Nord“, a declarat Dana White, purtător de cuvânt al Pentagonului.

 

Președintele are multe opțiuni militare pentru a învinge orice amenințare” – arată Pentagonul.

Mai multe bombardiere americane au plecat spre Coreea de Nord, într-o demonstrație de forță,  arată Pentagonul.

Acțiunea are rolul de a arăta că președintele Donald Trump are, cităm, ”mai multe opțiuni militare pentru a se apăra în fața oricăror atacuri”, a spus purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Recent, Ministrul de Externe de la Phenian a avertizat că Kim Jong-un ar putea să testeze o bombă cu hidrogen în oceanul Pacific.

Președintele Donald Trump a ameninţat că va distruge complet Coreea de Nord, dacă Statele Unite vor fi puse în situația de a fi nevoite să se apere sau să-și apere aliații.