Pensiile speciale pentru aviatori, diplomati si pentru personalul auxiliar din magistratura si Parlament ar putea fi reintroduse de cabinetul Ponta

În prezent, toate aceste persoane încasează o serie de indemnizații.

Cheltuielile ar urma să fie incluse în bugetul pe anul viitor, afirmă surse guvernamentale.

Pentru reintroducerea pensiilor speciale este nevoie de promovarea măsurii de către Guvern printr-un proiect de lege sau de asumarea unor iniţiative legislative existente deja în Parlament pe această temă. O decizie în acest sens va fi luată după începerea sesiunii parlamentare – au declarat pentru Mediafax surse guvernamentale.

La începutul lunii trecute, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul a propus grefierilor şi personalului navigant acordarea unei indemnizaţii speciale, care să acopere tăierile din anii anteriori, dar aceştia au refuzat, solicitând în schimb revenirea la vechea lege a pensiilor . La vremea aceea, premierul excludea o asemenea posibilitate. Victor Ponta spunea că sunt și alte categorii care doresc pensii speciale și că s-ar deschide Cutia Pandorei, chiar și pentru anumite abuzuri. Adică: în ultimele luni de activitate s-ar putea da salarii mai mari, pentru a se obține o pensie mai mare. Revenirea la pensiile speciale nu este agreată nici de Fondul Monetar Internațional și de Comisia Europeană.