Confidenţialitate

Pensiile speciale pentru primari ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2024 | AUDIO

Amânate de mai multe ori, de la 1 ianuarie ar urma să intre în vigoare pensiile speciale pentru primari. Sunt cele care le-ar spori veniturile, pe lângă pensiile de vechime, pe bază de contribuție. Înainte de intrarea în anul electoral, unii primari din opoziție spun că legea trebuie schimbată și că ei nu vor pensie specială.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De la 1 ianuarie 2024 ar urma să intre în vigoare legea care acordă pensii speciale primarilor, viceprimarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene. Se va întâmpla dacă nu cumva Guvernul va adopta noi măsuri de economisire. Ministrul Finanțelor declarase, oricum, că recentele pachete cu măsuri fiscale nu sunt neapărat și ultimele.

Primarii, viceprimarii și șefii de consilii județene ar spori lista „specialilor”.

Anca Dragu, senatoare USR, fost ministru de Finanțe: „Aceste pensii speciale împart România în oameni onești și muncitori și șmecheri”

„Este un concurs între Parlament și Curtea Constituțională: cine dă mai multă putere acestor legi, acestor pensii speciale. Cine face ca aceste pensii speciale să nu dispară niciodată. Aceste pensii speciale împart România în oameni onești și muncitori și șmecheri”, a spus Anca Dragu.

Recent, Parlamentul a aprobat și noua formă a legislației privind pensiile speciale care au adus mici reduceri.

Ștefan Pălărie senator USR, despre pensiile speciale

„Să plătească pensiile acelea pensii nesimțite de care am tot vorbit de peste 40.000 de lei pe lună, pensiile specialelor. O parte dintre speciali sunt în magistratură și în sistemul judiciar”, a spus Ștefan Pălărie.

Unii primari au transmis că plătesc o contribuţie identică cu cea a oricărui român neprivilegiat şi că nu văd niciun motiv pentru care un edil ar trebui să aibă altfel de pensie decât un medic, un IT-ist, un corporatist sau un farmacist. De remarcat că aceste mesaje vin înaintea unui an electoral.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Reprezentanții patronilor din industria de IT cer Guvernului să revină cu un pachet de facilități fiscale | AUDIO