Pe ce mai dau bani aleșii locali: pixuri de lux, 130 euro bucata

Este ”cadoul surpriză” pe care l-au primit mai mulți profesori din partea Primăriei Sectorului 5, condusă de Daniel Florea.

Profesorii consideră pixurile de lux inutile și au început să le vândă pe internet, potrivit unui material realizat de Recorder.ro.

Cadourile pentru profesorii din sectorul 5 au început să ajungă încă de la începutul anului – un an electoral pentru primari.

Pixurile de lux erau însoțite de agende din piele, toate ambalate în cutii frumos aranjate, notează Recorder.ro.

Pixul, fabricat din rășină, cu lamă de oțel, costă, la distribuitorii oficiali din România, 630 de lei.

Nu se știe încă cât a cheltuit Primăria sectorului 5, aflată sub conducerea edilului Daniel Florea.

Recorder a luat legătura cu firma care distribuie oficial aceste produse în România.

Spun că n-au vândut o cantitate așa mare de pixuri către vreo instituție a statului.

”În momentul în care ne vin niște lucruri de la primărie, nu punem întrebări ce e cu ele”, a declarat un director din școală.

Mulți profesori au decis să vindă pixurile pe site-urile de anunțuri.

Imediat după împărțirea cadourilor prin școlile din sector, site-urile de anunțuri s-au umplut cu pixuri „Montegrappa”, la prețuri atrăgătoare.

Am sunat la unul dintre aceste anunțuri și ne-a răspuns Cristi, soțul unei profesoare de la o școală specială din sector.

Ne-a povestit că imediat ce soția a venit acasă cu pixul primit cadou, a dat un search pe Google și a simțit oportunitatea de câștig. L-a urcat pe OLX și acum așteaptă clienți.

„Soția mi-a povestit că au discutat între ei la școală când le-au primit. Cineva a zis că e vorba de un pix foarte scump și toată lumea avea aceeași intenție: îl vindem! Cred că Primăria putea să facă altceva cu banii, decât să cumpere pixuri. Noi, dacă nu vom reuși să-l vindem, o să-l dăm copilului să se joace cu el”, ne-a spus Cristi, soț de cadru didactic.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS