Confidenţialitate

Pavel Popescu: „Vom avea rotativă. Dacă domnul Ciolacu își dorește să fie premier și nu va desemna pe altcineva din PSD, va ajunge premierul României” | VIDEO

Deputatul PNL Pavel Popescu, membru în comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Vom ajunge sau nu la rotativa guvernamentală anul viitor, în mai 2023? Pavel Popescu spune că va avea loc schimbul de Ministere, dar totul depinde de egourile liderilor partidelor care formeză coaliția.

„Opinia mea informată este că vom avea rotativă. Cred că vom avea”, spune deputatul PNL Pavel Popescu la Euopa FM.

„Dacă domnul Ciolacu își dorește să fie premierul României și nu va desemna alt premier din interiorul PSD la rotativă, va ajunge premierul României. Până azi, din datele pe care le am eu și din promisiunile pe care PNL le-a făcut într-un mod onest PSD-ului, noi ne-am ținut de cuvânt și avem de gând să ne ținem de cuvânt”, adaugă Pavel Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât mai rezistă coaliția de guvernare?

Cu fiecare moment cu care un lider politic va decide că egoul lui este mai prejos decât ceea ce și-au propus, ca partid, de a face pentru cetățeni, cu atât se va prelungi coaliția, spune deputatul PNL Pavel Popescu.

„Această guvernare va fi direct proporțională cu capacitatea politicienilor din leadershipul celor trei partide politice aflate în coaliție de a-și îmbiba egourile în câștigul a ceea ce ar trebui să reprezinte o viziune pentru români și politici publice pentru cetățenii români”, explică Pavel Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„În puținii ani în care am activat și de când activez politic am văzut chiar guverne căzând din cauza unor egouri prea mari ale unor politicieni sau unor decizii luate de politicieni așa într-un mod impulsiv uneori”, mai spune deputatul PNL Pavel Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cine poate fi factorul care să calmeze egourile politicienilor din coaliția de guvernare?

„Fie că ne place sau nu, până în momentul de față, cel care a reușit să calmeze egourile pentru fiecare coaliție de guvernare a fost Klaus Iohannis. Și spun acest lucru într-un mod foarte asumat într-o perioadă în care vă că este la modă – să spun așa cum spun americanii – fashionable să te dezici de un președinte aflat pe final de mandat”, explică deputatul PNL Pavel Popescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici:

Sursa foto: Facebook / Pavel Popescu

Citește și: Premierul Ciucă, despre absența ministrului Tîlvăr de la fabrica de camioane militare IVECO: Am crezut că îl anunță domnul Ciolacu, iar el a crezut că îl anunț eu | AUDIO