Confidenţialitate

Pauzele de toaletă excesiv de lungi, subiect de controverse în tenisul mondial

ATP plănuiește să impună reguli mai stricte, după ce, la US Open, Stefanos Tsitsipas a fost acuzat de Andy Murray că a făcut o pauză prea lungă la toaletă, într-un moment critic al meciului din primul tur, a declarat pentru Reuters o sursă din cadrul organismului de conducere al tenisului masculin.

Grecul care a câștigat meciul, numărul trei mondial, a negat acuzația și a declarat că nu a încălcat nicio regulă, deoarece nu există limite de timp pentru pauzele la toaletă.

În meciul următor, Tsitsipas a plecat la vestiare mai mult de șapte minute după ce a pierdut setul al treilea, iar la întoarcere a fost huiduit de publicul de pe Arthur Ashe Stadium.

Murray a fost furios pe Tsitsipas după ce pauza grecului a durat aproape opt minute, britanicul spunând că întreruperea a avut un impact asupra rezultatului meciului.

“Va exista o modificare a regulilor pentru pauzele pentru baie și pentru pauzele medicale pe teren“, a declarat o sursă ATP pentru Reuters.

Sper că înainte de începerea sezonului următor, în ianuarie, vom avea o regulă mai strictă în ceea ce privește pauzele pentru toaletă și timeout-urile medicale“.

Fosta campioană de la US Open, Sloane Stephens, care face parte din consiliul jucătoarelor WTA, a declarat că jucătoarele care au luat pauze prelungite la toaletă se fac vinovate de obstrucționarea jocului și a cerut organismelor de conducere să schimbe regulile.

Foto/ Pixabay