Confidenţialitate

Paula Herlo, despre BTT: Aș fi întrebat-o pe Gabriela Firea de ce societatea este condusă și administrată de apropiați și prieteni ai săi | VIDEO

O anchetă „România, te Iubesc” – de la PRO TV – scoate la iveală o sumedenie de ilegalități cu patrimoniul fostului UTC. Ancheta realizată de Paula Herlo arată cum numeroase hoteluri, baze de agrement sau clădiri pentru tineri au ajuns în folosința unor politicieni care se îmbogățesc, dar nu livrează programele așteptate. Mai mult, Paula Herlo, invitata lui Cătălin Striblea în emisiunea „România în Direct”, a explicat la Europa FM ce este BTT – Biroul de Turism pentru Tineret și cum funcționează.

„BTT este o societate în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – condus de Gabriela Firea. Este o societate pe acțiuni a statului, care ar trebui să administreze patrimoniul neînstrăinat. Mai au ceva patrimoniu, l-au închiriat sau l-au lăsat în paragină cum am văzut la Baza Tei”, a explicat Paula Herlo la Europa FM.

Cine conduce BTT?

„Domnul Susai, care este un apropiat al Gabrielei Firea – este cel care a condus compania de iluminat public. Mai multe nu pot să spun pentru că nu a dorit să stea de vorbă cu noi, nu a răspuns la niciun fel de solicitare. Ne-au tot pus să trimitem mailuri… și nu…”, a mai spus Paula Herlo.

„În mod normal nu ar trebui să fie nimic secret. În Consiliul de Administrație sunt tot felul de tineri din structurile de conducere ale PSD București, apropiați ai Gabrielei Firea – inclusiv consiliera ei directă și prietena Ligia Gheorghe”, a adăugat Paula Herlo la Europa FM.

Paula Herlo: „Legea o obligă ca după 45 de zile de la vacantarea postului să organizeze concurs”

„Încasează și niște bani. De fapt, aceste locuri în Consiliile de Administrație sunt niște bani în plus la salariu pentru acești oameni care servesc partidul, dacă mă întrebi pe mine. Altfel nu-mi explic de ce, după aproape un an, Gabriela Firea nu a considerat necesar să organizeze concurs pe aceste posturi. Legea o obligă ca după 45 de zile de la vacantarea postului să organizeze concurs pentru ocuparea acestor posturi cu oameni profesioniști care au pregătire pe zona juridică sau management”, a explicat Paula Herlo.

Paula Herlo: „Un ministru nu respectă legea”

„Nu a vrut să vorbească cu mine (n.r. Gabriela Firea). Dacă nu ar fi plecat aș fi întrebat-o de ce nu organizează concurs, de fapt am și întrebat-o asta și cum a făcut de a ales numai apropiați și prieteni să-i pună în aceste posturi, dar mai mult decât atât, cel mai important este că un ministru nu respectă legea”, a adăugat Paula Herlo.

Cătălin Striblea: Societatea aceasta face ceva ce poate fi numit pentru tineret? E deținută de statul român, face vreo activitate care este cum îi zice numele, pentru tineret?

Paula Herlo: „Din câte știu eu, nu. Dacă mă înșel, așteptăm să ne dea informația că ne înșelăm. De exemplu, BTT deține încă Hotelul Forum din Costinești – îl știe toată lumea. Un hotel care este… și pe afară și în interior arată ca în anii 90 și unde, m-am uitat de curiozitate, o cameră dublă costă 350 de lei de noapte. Mă întreb cine se duce acolo să stea…”.

Urmărește aici întreaga emisiune „România în Direct”

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Cum poți recunoaște depresia și care este diferența dintre psiholog și psihiatru? Explicația lui Vlad Mixich | VIDEO