Paul Stănescu, propus ministru al Dezvoltării, e vizat de o anchetă DNA

Paul Stanescu este propunerea PSD pentru a o inlocui pe Sevil Shhaideh in functia de ministru al Dezvoltarii si vicepremier in guvernul Mihai Tudose.

El va gestiona ministerul cu cel mai mare buget din Romania si care distribuie banii din bugetul national către primării si consilii judetene.

Stanescu, seful PSD Olt, este unul dintre oamenii cu influență în partid.

Senatorul Paul Stănescu, în vârstă de 60 ani, este preşedintele PSD Olt. El a condus Consiliul Judeţean Olt timp de opt ani.

Stănescu ar fi vizat de o anchetă DNA privind plăţi presupus ilegale ce ar fi fost efectuate de Consiliul Judeţean Olt către un club de fotbal local – transmite corespondentul Europa FM, Ana maria Constantinescu.

Iniţial, dosarul a fost închis, însă în 2015, instanţa a decis redeschiderea cauzei, fiind făcute cercetări in rem.

Paul Stănescu pare să fi avut grijă de familia sa care a avut acces la mai multe funcţii publice.

Soţia sa a devenit în primăvară consiliera ministrului Educaţiei.

Cuscra lor a fost numită inspector şcolar adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, funcţie pe care o deţine şi acum. Fratele lui Paul Stănescu este deputat PSD. Nici tatăl senatorului nu este străin de politică.

El a condus o comună din judeţul Olt din 2004 până în 2016, când a împlinit vârsta de 75 ani.

Paul Stănescu este absolvent al Facultăţii de Agronomie din Craiova şi al unui curs de management economic. Anterior funcţiilor politice, el a fost director al Fabricii de conserve Caracal, apoi director al IAS Studina, precum şi director Agromec Vişina.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS