Paul Stănescu, propus ca ministru al dezvoltării: Nu am fost contactat de la Cotroceni încă

Preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, nominalizat pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, a declarat marţi dimineaţă la Parlament că nu a fost contactat de la Palatul Cotroceni pentru a merge să depună jurământul şi a susţinut că, în eventualitatea în care Klaus Iohannis nu ar fi de acord cu numirea sa ca ministru, PSD poate găsi oricând un alt candidat.

PSD e un partid foarte mare. Sigur că oricând se poate găsi un candidat”, a declarat Paul Stănescu întrebat dacă PSD este pregătit să facă o nouă nominalizare dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge vreo propunere de ministru.

Social-democratul a spus că ieri s-ar putea să se întâlnească azi cu prim-ministrul Mihai Tudose.

Pe de altă parte, în așteptarea unui răspuns de la Cotroceni, Paul Stănescu spune că dosarul de la DNA în care apare numele său nu îl vizează pe el. La vremea respectivă era președinte al Consiliului Județean, iar dosarul este legat de faptele primăriei Slatina.

Stănescu ar fi vizat de o anchetă DNA privind plăţi presupus ilegale ce ar fi fost efectuate de Consiliul Judeţean Olt către un club de fotbal local – transmite corespondentul Europa FM, Ana maria Constantinescu.

Iniţial, dosarul a fost închis, însă în 2015, instanţa a decis redeschiderea cauzei, fiind făcute cercetări in rem, adică nu pentru o persoană, ci pentru fapte.

Paul Stănescu a fost întrebat de jurnaliști pe culoarele Parlamentului dacă are emoții din cauza dosarului DNA și dacă l-ar putea împiedica să ajungă ministru.

„De când mă știu am respectat legea și nu am nici un fel de emoții. În dosarul acela putea fi trecut oricine. Acolo sunt lucruri care vorbesc doar de primăria Slatina, iar eu am fost președintele Consiliului Județean. Nici o acțiune de acolo nu are legătură cu Consiliul județean. Nu cred că mi se poate reproșa. Eu știu că nu am încălcat legea. Asta știu sigur. „

Întrebat de jurnaliști de ce nu l-a contactat până acum șeful statului, Paul Stănescu a spus:

„Nu am mai fost ministru. Am inteles că nu trebuie să faci o facultate ca să fii ministru. Nu am nici un stres. Aștept să văd ce spune președintele României. „

Propunerile de miniștri rămase vacante după ce Rovana Plumb, Sevil Shaidehh  și Răzvan Cuc au demisionat săptămâna trecută, au ajuns ieri pe masa de la Cotroceni, însă șeful statului nu dat deocamdată nici un răspuns. După ce Klaus Iohannis va spune dacă acceptă sau nu propunerile, ministrii vor fi audiați în comisiile de specialitate, pentru avizare.

Paul Stănescu, propus ministru al Dezvoltării, e vizat de o anchetă DNA

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS