Paul Silviu Dumitriu o va inlocui Mariana Alexandru, procurorul Galei Bute

Fost șef al Corpului de Control al Ministerului de Justiție în mandatul Monicăi Macovei, procurorul Paul Silviu Dumitriu va deține de acum înainte două funcții de conducere în cadrul DNA.

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, l-a numit pe magistratul Paul Silviu Dumitriu în funcția de adjunct al Sectiei de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție.

Funcția de adjunct al Secției a II-a din cadrul DNA a rămas liberă după ce Mariana Alexandru, procurorul care se ocupa de dosarul Gala Bute în care apare și numele Elenei Udrea, a decis să iasă la pensie luna trecută.

Practic, cu această numire prin delegare, procurorul Paul Silviu Dumitriu devine propriul șef în cadrul Secției a II-a.

Și asta pentru că magistratul ocupă din luna martie a acestui an și funcția de șef al Serviciului de combatere a infracțiunilor de corupție împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene, serviciu în cadrul secției a II-a.

Paul Silviu Dumitriu are o vechime în magistratură de 16 ani, iar din 2007 lucrează la Direcția Națională Anticorupție. În 2013, el a semnat, alături de zeci de colegi din cadrul DNA, o scrisoare în care cerea ca numirea procurorilor să nu se facă pe alte criterii decât cele profesionale.

Printre altele, procurorul a instrumentat dosarul Mătușa Tamara, în care fostul premier Adrian Năstase a fost achitat, dar și dosarul Transformatorul, în care a fost condamnat la închisoare pentru corupție fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu.

Înainte de venirea la DNA, Paul Silviu Dumitriu a fost Șeful Corpului de Control al Ministerului Justiției, condus la acea vreme de Monica Macovei. Ulterior, odată cu ocuparea portofoliului de către Tudor Chiuariu, Paul Silviu Dumitriu a fost demis.