Confidenţialitate

Paul McCartney se luptă în instanţă pentru a revendica drepturile de autor asupra unor cântece The Beatles

Paul McCartney a dat în judecată casa de discuri Sony/ ATV la Tribunalul Federal din New York, pentru a revendica drepturile de autor asupra unor melodii ale trupei The Beatles.

Potrivit plângerii, artistul britanic a cerut Sony ATV Music Publishing să recunoască dorința sa de a recupera drepturile asupra cântecelor pe care le-a compus la acel moment, alături de John Lennon.

Michael Jackson a câştigat licitaţia pentru drepturile de autor în defavoarea lui Paul McCartney, în 1985, când a plătit 47,5 millioane de dolari pentru a obţine catalogul muzical al trupei The Beatles, ca parte a unui demers mai larg de cumpărare a 4.000 de piese de muzică pop de la omul de afaceri australian Robert Holmes à Court.

Melodiile trupei The Beatles şi restul colecţiei ATV au fost incluse într-un joint venture pe care Michael Jackson l-a format în anul 1995, Sony/ATV Music Publishing, care a devenit cea mai mare casă de discuri din lume.

Plângerea cere o declaraţie din partea instanţei potrivit căreia Paul McCartney poate revendica drepturile de autor asupra melodiilor, precum şi acoperirea taxelor avocaţilor.