Confidenţialitate

Paul McCartney a fost numit artistul cu cele mai bune albume din Marea Britanie

Sir James Paul McCartney a înregistrat 22 de albume de-a lungul unei cariere muzicale ce se întinde pe şase decenii, potrivit telegraph.co.uk.

McCartney, care a vândut 700 de milioane de albume pe întreg globul, a primit premiul „Official Chart Record Breaker Award”.

Primul lui album de top a apărut în 1963, când cei de la The Beatles lansau “Please Please Me”, fiind, de asemenea, albumul numărul unu, care a rămas timp de 30 de zile în fruntea clasamentului celor mai bune albume.

Cel mai recent album al artistului în vârstă de 74 de ani a fost lansat în 2000 cu albumul de compilaţie a celor de la The Beatles, “1”.

“Okay, ştii cum se simte? Este incredibil pentru că atunci când îţi scrii piesele nu ştii cât de mult vor conta”, a declarat artistul.

“Este o onoare pentru Official Charts să-i înmâneze lui Paul McCartney acest premiu pentru toate realizările lui”, a spus Martin Talbot, directorul executiv al companiei Official Charts.

Recunoscut drept un star al secolului 20, Paul McCartney este declarat de Guinness Book Of Records drept compozitorul cu cel mai mare success din istoria muzicii.

El deţine un record de 29 de piese ajunse pe locul 1, 20 împreună cu Beatles şi nouă pe cont propriu şi împreună cu cei de la Wings.