Paul Gancea, al doilea acționar al clubului Colectiv, reţinut

Procurorii l-au reţinut, în această seară, pe Paul Gancea, al doilea patron al clubului Colectiv.

Anterior, Alin Anastasescu, acționarul majoritar, a fost scos încătușat din sediul Parchetului General și dus în Arestul Poliției Capitalei, fără a face declarații presei.

Ambii sunt acuzați de ucidere şi vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului în care 31 de oameni au murit şi alţi aproximativ 200 au fost răniţi.

Cei doi vor fi prezentaţi instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Tot luni, la sediul Poliţiei Capitalei au dat declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, cînd a izbucnit focul.

Anchetatorii au mers în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat.

În incendiul din Clubul Colectiv au murit 31 de persoane. Un tânăr neidentificat încă, internat la Spitalul Floreasca, a fost declarat mort.

Procurorii  au ridicat, duminică, mai multe documente de la Primăria Sectorului 4 și de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, potrivit unor surse judiciare.

De la ITM au fost ridicate acte privind formele de angajare ale salariaților, iar de la Primărie au fost preluate documente privind autorizarea funcționării localului.

Colectiv se află în fosta fabrică Pionierul, o clădire de patru etaje de pe strada Tăbăcarilor, nr. 7.

Firma Colectiv Club SRL, care deţine clubul unde a izbucnit incendiul, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%).

Alin George Anastasescu este din Voluntari, judeţul Ilfov şi are 28 de ani. Costin Mincu are 36 de ani şi este din Bucureşti. Paul Gancea are 28 de ani şi este tot din Bucureşti.

Colectiv Club SRL, înfiinţată în octombrie 2014, a avut o cifră de afaceri de 45,000 de lei în 2014.

Clubul Colectiv îşi desfăşura activitatea în baza unei declaraţii pe propria răspundere, potrivit căreia în incintă sunt 80 de locuri pe scaune.

La concertul de vineri seara, unde intrarea a fost gratuită, au asistat circa 350 de persoane, conform estimărilor participanţilor.

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS