Confidenţialitate

Patru persoane au murit, după ce au fost lovite de un tren care circula între Bucureşti şi Constanţa

O femeie și 3 copii au fost loviți, joi, de un tren care circula pe ruta București-Constanța.

S-a întâmplat între localitățile Pasărea și Brănești din județul Ilfov.

Trenul circula cu 160 de kilometri la oră.

La fața locului, au sosit procurori și polițiști care investighează ce s-a întâmplat  – a spus la Europa FM, Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători.

”Trenul Interregio 1983 București-Constanța circula fără oprire și cu o viteză de 160 de kilometri pe oră, în zona Pasărea-Brănești. Mecanicul de locomotivă s-a trezit, practic, cu aceste 4 persoane, un adult și 3 copii, în fața trenului. La o asemenea viteză, cel puțin un kilometru este necesar pentru frânare.

Practic, era imposibilă evitarea, dacă persoanele s-au aruncat în fața trenului. Procuratura și Institutul de Medicină legală derulează procedurile aferente unor asemenea situații”, a spus Alina Predescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trenurile programate să circule joi între Capitală și litoral vor urma un program modificat, iar călătorii sunt sfătuiți să se intereseze cu privire la ora de plecare a garniturilor.

” Mai sunt și următoarele trenuri din grafice București-litoral și retur care vor fi afectate, vor circula și ele cu întârzieri”, a precizat purtătorul de cuvânt al CFR Călători.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii încearcă să stabilească identitatea femeii și a celor trei copii. Anchetatorii au găsit în buzunarul femeii un bilet de adio în care aceasta scria că ii pare foarte rău,dar că nu mai poate suporta. Mai mult decât atât, femeia ar fi fost însărcinată.

Cadavrele au fost deja transportate la Institutul de Medicină Legală – a precizat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, circulația trenurilor pe ruta București-Constanța a fost reluată. Toate garniturile programate să circule, joi, între Capitală și litoral vor avea întârzieri, iar călătorii sunt sfătuiți să se intereseze cu privire la ora de plecare a trenurilor.

Cei care doresc să renunțe la călătorie pot solicita CFR Călători contravaloarea biletelor.