Patru orașe în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Au fost 14, au mai rămas 4. Vorbim despre orașele care s-au înscris în cursa pentru Capitala Culturală Europeană. Însă, juriul internațional a decis că orașe că Iași sau Brașov – în ciuda istoriei și a monumentelor pe care le au – nu merită să meargă mai departe.

În schimb, a trecut acest de această primă etapă orașul Baia-Mare, alături de București, Timișoara și Cluj-Napoca.

Dacă ne referim la București, cei care s-au ocupat de dosarul de candidatură și-au asumat rolul de a muta cultura și la periferie. Timișoara a marșat pe ideea unui oraș multi-etnic. Baia Mare s-a descris drept poarta către Maramureș. Nu în ultimul rând, Cluj-Napoca a pus accentul pe evenimentele culturale care atrag un public tot mai numeros. Un exemplu de succes este Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF. Tot pe oferta culturală se va pune accentul și în continuare, ne-a declarat Florin Moroșanu, directorul executiv al Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Câștigătorul va fi desemnat la vară și va împărți acest titlu cu un oraș din Grecia și altul din Serbia și Muntenegru.

Titlul de capitală culturală europeană este o șansă uriașă pentru orașul desemnat. În primul rând, vorbim despre  fonduri importante care sunt alocate pentru evenimente sau reabilitarea unor monumente. În al doilea rând, e vorba despre reclama peste granițe, care-i atrage pe turiștii străini într-o capitală culturală.

 

Articole Similare