Patru ministri delegati au anuntat ca pleaca din Guvern

Trei dintre ei au dezvăluit acest lucru pe Facebook.

Patru miniștri delegați părăsesc Guvernul.

Astfel, din Cabinetul Ponta 4 nu vor mai face parte Aurelia Cristea – ministrul Delegat pentru Dialog Social, Florin Jianu – ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Turism, Răzvan Nicolescu – ministrul pentru Energie și Bogdan Stanoevici – ministrul pentru Românii de Pretutindeni.

Trei dintre aceștia și-au anunțat demisiile pe Facebook.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a scris pe rețeaua de socializare: ‘Sărbătorile iernii se petrec mereu acasă, în familie şi sunt cu atât mai frumoase atunci când la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipă. Şi am speranţa că şi de către cei cu care am interacţionat. În această seară, în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta am încheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasă, în Cluj-Napoca’.

Aurelia Cristea a mai precizat că, în perioada imediat următoare, va prezenta un raport de activitate.

Florin Jianu anunță că IMM-urile vor face parte din Ministerul Economiei și că în viitorul cabinet vor fi doar oameni politici.

‘Guvernul viitor va conţine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat să se pună în slujba ţării lui. Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie şi va fi condus politic. Nu m-a interesat şi nu ma interesează nicio altă funcţie, nu am alergat după niciuna, nu o voi face nici de acum înainte. Iar politica rămâne o problemă a cărei rezolvare, deşi sunt matematician, îmi râmâne necunoscută’, a scris pe rețeaua de socializare Florin Jianu.

Florin Jianu a amintit și câteva realizări. Între acestea, strategia pentru IMM-uri 2020, Legea IMM-urilor, Legea Întreprinzatorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels, iar pentru turism – Legea Voucherelor de vacanţă, 9% TVA pentru tot sectorul, precum şi un buget dublu pentru programele naţionale.

‘Voi rămâne fidel domeniului în care mi-am dezvoltat competenţele, reprezentarea onestă a mediului de afaceri, naţional, european, de tineret şi nu numai. Le mulţumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipă, pentru că îşi fac treaba cu seriozitate şi profesionalism. Ştiu că vor continua munca începută împreună şi să fie convinşi că vor avea în mine acelaşi sprijin’, a concluzionat Jianu.

Și ministrul pentru energie, Răzvan Nicolescu, a scris pe Facebook despre plecarea sa: ‘Am discutat, astăzi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmează.Mi-a comunicat că îşi doreşte un nou concept : lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei şi numire a unui ministru politic.’

Ultimul care a anunțat că pleacă din Guvern, dar nu pe Facebook, a fost Bogdan Stanoevici,ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni. Acesta a precizat că această funcţie nu va dispărea din viitorul Guvern.

Așadar, coaliția de guvernămînt se pregătește să schimbe Guvernul.

Cabinetul Ponta 4 ar urma să nu mai aibă miniștri delegați, potrivit informațiilor din ultimele zile, iar Ministerul Economiei ar putea fi condus de un reprezentant al PLR – partidul încă neînregistrat la tribunal al lui Călin Popescu-Tăriceanu.

De altfel, Andrei Gerea, unul dintre colegii domnului Tăriceanu, a mai fost ministru al economiei.