Confidenţialitate

Patru foști oficiali ai Comitetului Olimpic Român, trimiși în judecată pentru abuz în serviciu | AUDIO

Patru foști oficiali ai Comitetului Olimpic Român au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu, după ce sportivii care au reprezentat țara nostră la Jocurile Olimpice de la Rio, în 2016, au fost obligați să poate echipament sportiv de o calitate lamentabilă.

La acea vreme, jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor au scris, de la Rio, că unor sportivi li s-au rupt pantalonii la primele purtări, iar tricourile au intrat la apă după prima spălare, deși purtau inscripția unei mari companii de echipament sportiv.

Procurorii susțin că cei patru inculpați, Ioan Dobrescu, fost secretar general al COSR, Carmen Trocan, director al departamentului juridic al COSR în 2016, Georgeta Mișcă, consilier juridic în cadrul COSR și Răzvan-Silviu Dumbravă, expert în cadrul Comitetului au întocmit ilegal un contract cu firma care a livrat echipamentele sportivilor României.

Gazeta Sporturilor a descoperit atunci că firma plătită cu peste 850.000 de lei a fost Pax Creative,  fondată chiar de secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, acum inculpat, și membrul Comitetului Internațional Olimpic, Octavian Morariu.

La Rio, sportivii României au mărturisit că le-a fost rușine să poarte pantoloni rupți sau de pe care se lua vopseaua sau tricouri ce arătau uzate înainte de primele spălări.

Procurorii susțin acum că COSR a fost păgubit în urma acelei afaceri cu peste 300.000 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Anca Grădinaru