Confidenţialitate

Patru autopsieri și o îngrijitoare a Spitalului Județean Suceava, trimiși în judecată și cercetați pentru luare de mită | AUDIO

Toți cei patru autopsieri dar și o îngrijitoare a Spitalului Județean Suceava au fost trimiși în judecată de procurori. Cele cinci persoane sunt cercetate pentru că au luat mită și au solicitat diferite sume de bani pentru efectuarea unor operațiuni care țineau de atribuțiile de serviciu de la familiile unor persoane decedate.

Faptele de care sunt acuzate cele cinci persoane s-au petrecut în perioada februarie – aprilie 2020 și au fost semnalate la începutul pandemiei de covid de persoane nemulțumite că li se solicită bani de către angajații de la Anatomie Patologică.

Cele mai multe acuzații o vizează pe o autopsieră, care a fost plasată sub control judiciar, dar care între timp s-a pensionat. Aceasta este acuzată că a primit de la 36 de aparținători ai persoanelor decedate sume de bani cuprinse între 20 și 350 de lei, dar și alte bunuri.

Banii au fost dați de familii pentru manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea și formolizarea trupurilor persoanelor decedate, adică operațiuni din fișa postului.

O altă acuzație este aceea că și-ar fi însușit 600 de lei din hainele unui decedat, bunuri pe care trebuia să le predea familiei acestuia. Și în cazul celorlalți trei autopsieri s-au reținut între una și șapte cazuri de luare de mită, sumele vehiculate fiind de până în 200 de lei pentru fiecare persoană decedată.

Fapte similare ar fi comis și îngrijitoarea care a colaborat cu cei patru autopsieri ai Spitalului Județean Suceava.

În afara autopsierei plasată sub control judiciar toate celelalte patru persoane își desfășoară în continuare activitatea în spital până la o soluție finală a instanțelor de judecată.

Sursa foto: Unsplash / NeONBRAND

Citește și: Garnitură de metrou din București, oprită între stațiile Basarab și Grivița. Peste 270 de călători, evacuați prin tunel | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.