Patru angajaţi ai Centrului de plasament Sf. Maria, din Sectorul 1 al Capitalei, arestaţi la domiciliu

Alţi 10 angajati sunt cercetaţi sub control judiciar. Vineri au fost retinuti mai multi angajati, banuiti ca ar fi furat din mâncarea adolescentelor de la centru şi le-ar fi internat în ospicii, dacă îi “deranjau”.

Directoarea Centrului de plasament Sfînta Maria din Bucuresti este si ea printre cei care au fost arestaţi la domiciliu. Decizia poate fi insa atacata.

În dosarul centrului de plasament Sfânta Maria au fost reţinute, vineri, 14 persoane, printre care şi un medic, cel care le-ar fi administrat copiilor medicamente psihitarice.

Anchetatorii au făcut, joi, 19 percheziţii, în urma cărora au ajuns la concluzia că angajaţii centrului de plasament Sfânta Maria luau acasa în mod constant produse de curăţenie şi medicamente, alimente, haine, electrocasnice, cosmetice, dar şi diverse sume de bani care proveneau din sponsorizări sau donaţii destinate fetelor din centru. Mai mult, un angajat de la Centrul de plasament şi-a deschis magazin alimentar unde vindea produse luate din instituţie.

De asemenea, potrivit procurorilor, dacă beneficiarele centrului îi “deranjau” pe supraveghetori, acestea erau internate în sanatoriu câte o lună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS