Patronul Romprest, capturat de Poliția Română în Emirate Arabe Unite

Patronul Romprest, dat în urmărire generală, a fost reținut de politia Romană în Emiratele Arabe Unite. Omul de afaceri Florian Walter este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Proprietarul companiei Romprest a fost arestat în Emiratele Arabe Unite la solicitarea autorităţilor române, unde s-au început procedurile de extrădare, în vederea cercetării sale în dosarul în care este acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Florian Walter este dat în urmărire internaţională din 19 mai 2015, după ce instanţa a emis pe numele lui mandatul de arestare în lipsă. La sfârşitul lunii mai, 18 persoane au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Ploieşti în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani în care este implicată compania Romprest, controlată de Florian Walter.

Cele 18 persoane sunt acuzate de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, printre acestea numărându-se şi unul dintre finanţatorii clubului de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră.

Florian Walter este suspectat că a iniţiat şi coordonat o grupare suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani, operaţiuni financiare în care este implicată Compania Romprest Service, alături de alte societăţi comerciale, între care unele considerate firme-fantomă.