Patronul Petrolul Ploiești, Cristian Capră, cercetat în dosarul de evaziune fiscală de la Romprest

Patronul clubului de fotbal Petrolul Ploiești, Nicolae Capră, și soția sa sunt cercetați în dosarul care vizează firma de salubrizare Romprest.

Ei au fost puși sub urmărire penală.

Societatea Romprest este controlată de omul de afaceri Florian Walter și este bănuită de evaziune fiscală.

Procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții în acest caz și au pus sechestru pe bunuri în valoare de 18 milioane de euro, aparținând firmei.

 

Potrivit unor surse judiciare, firma Romprest ar fi implicată în mai multe tranzacții comerciale fictive – printre ele se numără și returnări ilegale de TVA.

Se pare că mulți dintre angajaţii firmei de salubrizare lucrează la negru, iar pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăți.

Banii s-ar fi întors, până la urmă, tot în conturile Romprest.

Unele dintre firmele implicate în acest lanţ comercial fictiv sunt administrate de finanțatorul echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, Nicolae Capră, şi de soţia acestuia, Cristina Capră.

Cei doi, alături de alte 22 de persoane, sunt urmăriți penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Prejudiciul calculat în acest dosar este de 20 de milioane de euro.