Confidenţialitate

Patronul fabricii de lactate Brădet: Nu am vrut să fac ceva rău cuiva. Toate analizele au fost conforme până acum

Patronul fabricii de lactate Brădet – unde a fost descoperit un lot de brânză de vaci contaminat cu bacteria E-coli – a avut, marti,  prima reacție în acest scandal.

Marius Badea susține că au fost luate toate măsurile pentru a fi evitată contaminarea produselor sale, iar rezultatele analizelor efectuate periodic au fost întotdeauna conforme.

El spune că așteaptă finalizarea anchetei pentru a vedea dacă respectivul lot de brânză a fost contaminat în fabrică sau în magazinele unde a fost vândut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Am investit masiv și am încercat să facem o fabrică modernă, la capacitățile și la posibilitățile noastre și toate controalele care au fost la fabrică au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare în produsul nostru finit. Din păcate au apărut aceste speculații, aceste analize care sunt parțiale, nu putem trage o concluzie definitivă. Contaminarea poate să fie ori cu apă, cu care împinge produsele în procesul de fabricație, fie în manipulare, la noi (…), fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz nici magazinele, dar vă asigur că la noi igiena este maximă”, a declarat Marius Badea într-o conferință de presă organizată la Pitești.

Patronul nu crede că fabrica pe care o conduce va mai putea reveni pe piață după acest incident, chiar dacă ancheta va arăta că nu a fost vina angajaților săi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”Probabil va fi ultima conferință, eu nu cred că se poate reabilita fabrica. E ca un copil pe care l-ai crescut și trebuie să te desparți de el la o anumită vârstă. Cred că nu se va mai putea. Când te suna un părinte și te întreabă dacă mai poate să ia lapte pentru copil, ce îi spui?”, a spus Marius Badea.

Marius Badea nu a dorit să comenteze faptul că ministrul Agriculturii a făcut public numele fabricii înainte de finalizarea analizelor, apreciind doar că declarația oficialului a fost “un pic cam pripită”.

 

ANSVSA revine cu precizări

Președintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marți că inspectorii instituției au verificat în urmă cu o săptămână firma Brădet Lactate din Argeș și nu au găsit nicio problemă. Ulterior s-a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E. Coli.

Președintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat marți că inspectorii instituției au verificat în urmă cu o săptămâna firma Brădet Lactate din Argeș și nu au găsit nicio problemă. Ulterior ANSVSA a descoperit că brânza produsă de această firmă este contaminată cu E.Coli.

“A fost verificată de mai multe ori. Ultima oară cred că înainte cu o săptămână și nu a fost nicio problemă“, a declarant președintele ANVSA, Andrei Butaru.

Cât privește cele două ferme care au furnizat laptele către firma Brădet, acestea“ livrează lapte în mai multe părți. Acum se recoltează probe de acolo. Până în prezent nu am avut probleme acolo. Din două județe – Dolj și Argeș“, a mai declarat președintele ANSVSA. 
El a respins posibilitatea ca pe piață să existe încă produse contaminate cu bacteria E.Coli.

CITEȘTE ȘI Anchetă extinsă a inspectorilor sanitar-veterinari din Argeș