Confidenţialitate

Patronul Brădet: Angajații fabricii depistați cu E.coli nu aveau cum să contamineze brânza

Angajații fabricii de lactate Brădet, depistați cu E.coli, nu aveau cum să contamineze brânza, deoarece lucrau numai cu produse ambalate, susține patronul firmei Marius Badea. În plus, regulile de igienă sunt respectate, spune acesta.

Reacția sa vine după ce analizele făcute la Institutul Cantacuzino din București, au arătat că 7 angajați ai fabricii din Argeș au E.coli patogen. În cazul a 3 dintre ei, testele au ieșit pozitive pentru verotoxină, acea substanță toxică ce poate provoca sindromul hemolitic uremic.

” Lucrau în partea de produse ambalate, nu lucrau pe sectorul de brânzeturi. El ia produsul ambalat după bandă, după ce s-a finalizat ambalajul și-l pune în lădițe. Asta este singura manoperă. Este singurul loc dintre ambalaje în contact cu mâna omului, deci nu poate să existe infectare. Nici măcar la secția de brânzeturi nu poate să existe infectare, decât accidentală, pentru că nici acolo închipuiți-vă că vine cineva și bagă mâna în brânză sau o cară cu nu știu ce. Acolo sunt niște lucruri din inox, au coadă și ține de coadă. Au și mănuși. Riscul de fi contaminat în fabrică nu poate spune nimeni că nu există, dar printr-o igienă și printr-un regulament pe care noi îl avem bine pus la punct nu poate fi vorba”, a declaear Marius Badea.

Acesta a precizat că a cerut personal ca angajații fabricii să fie testați de E.coli, analiză care nu e prevăzută în legislație.

La întrebarea noastră, bun ne-au ieșit analizele așa, ce tratament facem? Sunteți autorități, sunteți persoane care ne-ați dat niște răspunsuri și ați făcut acuzații grave. Dați-ne un tratament, spuneți-ne ce le facem la oameni. Ne ne-a răspuns nimeni. Ni s-a spus că nu există tratament că se face degeaba. Nimeni nu a ieșit până acum să spună ce ar trebui să le facem acelor oameni. Oamenii aceia nu au știut că au e.coli”, a mai precizat patronul Brădet.

Produsele Brădet sunt sigure pentru consum, iar acest lucru este certificat de teste făcute în Italia și Germania, spune patronul fabricii de lactate.

”Colaboratorii noștri din Germania și Italia au făcut analize din probele pe care le aveau la vânzare, luate din rafturi. Rezultatele sunt toate negative. Renumita brânză care a fost găsită cu probleme în magazin a avut contraprobă la noi la fabrică și a fost trimisă la expertiză în Germania. Poate asta este una dintre cele mai solide și mai bune probe pe care le putem da astăzi că acea brânzică care a plecat la magazin cu contraproba care a fost la noi în fabrică este negativă. Deci trebuie căutat unde s-a infectat și ce s-a întâmplat”, a mai precizat Badea.

 Analizele făcute până acum de autoritățile sanitare din țara noastră nu au indicat vreo legătură între consumul de lactate Brădet și îmbolnăvirea copiilor care au ajuns la spital cu sindrom hemolitic uremic. În cazul lotului de 25 de kilograme de brânză depistat cu E.coli la un magazin, a fost identificată o tulpină a bacteriei, diferită de cea care a dus la îmbolnăvirea bebelușilor.