Confidenţialitate

Update: S-a încheiat protestul celor care lucrează în restaurante | AUDIO

În urmă cu puţin timp s-a încheiat protestul celor care lucrează în restaurante şi terase. Vreme de o oră, nu s-au luat comenzi. Chelnerii sau bucătarii au ieşit în faţa localurilor cu pancarte, nemulţumiţi de faptul că din cauza pandemiei, restaurantele au rămas închise din luna martie.

“Specialitatea zilei la guvern: Ignoranţă”, “Nu ne mai serviţi soluţii expirate: e ilegal şi letal!” sau “Nota de plată: 400 de mii de locuri de muncă” – sunt doar câteva dintre mesajele afişate de angajații restaurantelor.

Aceștia sunt nemulţumiţi că “România este singura ţara din Uniunea Europeană care nu a deschis restaurantele”.

Este permisă, totuşi, servirea la terase, dar pe timpul protestului, nu s-au luat comenzi.

Au participat în număr mare angajaţii localurilor din Bucurşti, Cluj, Braşov sau Craiova, care se tem că dacă servirea la interior nu va fi permisă în curând, clienţii teraselor vor dispărea odată cu răcirea vremii.

Încasările din acest domeniu au scăzut cu până la 70% şi cei care lucrează în domeniu spun că ar fi de acord cu închiderea punctuală a restaurantelor, în zonele de focar.

O mare parte din cei 200 de mii de angajați are de suferit pentru că sunt plătiți de peste 4 luni doar cu un ajutor de șomaj.

Președintele HORECA Daniel Mischie într-o intervenție la Europa FM, miercuri dimineață:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele HORECA se plânge că angajații restaurantelor sunt obligați să-și caute alte servicii pentru că nu mai pot aștepta revenirea la serviciu.

În plus, spune Mischie, în sezonul rece, terasele nu mai pot fi folosite pentru servirea mesei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus, Malta a decis marți să închidă cluburile de noapte începând de miercuri.