Confidenţialitate

Patronii de restaurante critică măsura închiderii localurilor la interior: “O lovitură de grație” | AUDIO

Patronatele din industria restaurantelor critică măsura închiderii localurilor la interior – măsură ce se aplică în capitală dar și în mai multe localități din țară.

”O decizie arbitrară” și ”o lovitură de grație dată industriei”, a spus preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, Dragoș Petrescu la Europa FM.

Această închidere de pe o zi pe alta este o decizie care ne pune în fața faptului împlinit și arbitrară. Nu are nicio legătură funcționarea restaurantelor la interior cu numărul de îmbolnăviri COVID-19 și s-a dovedit acest lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Reprezentatul patronatelor din HORECA contestă modul în care se calculează incidența infectărilor cu SARS CoV 2 în Capitală în condițiile în care raportările se fac la statistici oficiale care nu corespund realităților.

Mecanismul de calcul al acestui coeficient pentru București este ilar. Pleacă de la numărul de locuitori în București de 1,8 milioane, la care se adaugă 300 de mii de locuitori cu acte de flotant, care duce numărul la 2,1 milioane. Este absolut neadevărat. Acest coeficient de 1,5, respectiv 1,8, nu există în realitate, ci doar pe hârtie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Măsura închiderii spațiilor interioare ale restaurantelor și cafenelelor va afecta puternic industria, mai atrage atenția Dragoș Petrescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vineri reprezentanții industriei HoReCa se vor întâlni cu premierul Ludovic Orban pentru a discuta aceste probleme. Patronatele din domeniu nu exclud atacarea în justiție a restricțiilor impuse.