Confidenţialitate

Patronii de restaurante cer ajutorul Guvernului pentru a nu intra în faliment | AUDIO

Proprietarii de restaurante și alți antreprenori din HORECA cer ajutorul Guvernului. Antreprenorii spun că dacă nu-și vor relua activitatea în curând, riscă să ajungă în faliment. Există deja și o petiție online, prin care patronii vor să atragă atenția guvernanților.

Dacă inițial vedeau data de 15 mai ca o “luminiță de la capătul tunelului”, acum patronii de restaurant fac un apel disperat către autorități, în condiițiile în care chiar premierul Ludovic Orban spunea că nici vorbă ca restaurantele să se deschidă din 15 mai.

Alexandru conduce un restaurant și spune că pierderile din ultimele două luni sunt imense:

Nu văd niciun proiect care, pe mine, să mă ajute să redeschid restaurantul. Și dacă aș redeschide, mie, exact ca și în Italia, e aceeași lege – ca masa să fie de un metru și între mese distanța să fie de doi metri. Dacă eu am capacitate de 100 de persoane pe scaune și încasez zece mii de euro, eu trebuie să scot din buzunar 20.000″.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Daniel Gheorghe deține o sală de evenimente din Arad. A inițiat o petiție online, prin care care guvernului să-i ajute pe cei din Horeca.

Spune că nu mai știe ce să le promită angajaților sau partenerilor:

Vă dați seama, industria Horeca reprezintă miliarde de lei anual plătiți bugetului de stat. Reprezentăm cumva și o salvare a României, dacă într-un fel sau altul ne-ar ajuta guvernul să ne repornim activitatea”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile iau în calcul să deschidă după 15 mai hotelurile, dar fără restaurante.